skip to Main Content
0518 - 47 13 66 info@zonderlandbv.nl

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen, we noemen ze ook wel pv-panelen, zetten zonlicht om in elektriciteit. Het is een groene investering die u jaar na jaar een aanzienlijk lagere energierekening bezorgt. De terugverdientijd van de investering wordt steeds korter en ligt momenteel rond de 5 tot 7 jaar. Of u met uw zonnepanelen helemaal zelfvoorzienend wordt hangt af van het aantal en de stand van de panelen in verhouding tot uw stroomverbruik.

Bekijk hier de video van de zonnepanelen bij MFA De Dorpsfinne. (Met dank aan: AV impression.com)

Vang de zon

zonnepanelen - pv-panelenBij de berekening van het benodigde aantal panelen houden we rekening met de stand van uw dak. Voor schuine daken geldt dat tussen zuidoost en zuidwest de meest ideale positie is voor zonnepanelen. We kijken daarbij ook naar mogelijke schaduwgevers als dakkapellen en bomen.
Bij een plat dak plaatsen we de panelen op een frame, waarbij maar weinig ballast nodig is. Voor een optimaal rendement hanteren we tussenruimtes die voorkomen dat de panelen elkaar beschaduwen en daardoor minder energie leveren.

Omvormer

Een omvormer (inverter) maakt de opgewekte elektriciteit geschikt voor gebruik. We bevestigen de omvormer op bijvoorbeeld uw zolder. Via de omvormer wordt de stroom via de meterkast geleverd aan het net of aan uw eigen installatie.

Terugleveren

Vanuit de meterkast gaat de stroom 2 kanten op. Wat u nodig hebt komt binnen, wat u ‘over’ hebt gaat naar buiten, naar de netwerkbeheerder. Dit proces volgt u via de teruglevermeter. Als deze bij de installatie van de zonnepanelen niet aanwezig is, komt de netwerkbeheerder de teruglevermeter bij u plaatsen. Op de jaarrekening wordt de teruggeleverde stroom verrekend (gesaldeerd) met het verbruik.

Garantiefonds

Zonderland is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie.

  • Aangesloten leveranciers bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie hebben;
  • minimaal een jaar ervaring met het leveren en installeren van zonnepanelen;
  • hebben aantoonbaar gemaakt dat ze hun financiën op orde hebben;
  • onderschrijven de voorwaarden die de stichting stelt aan haar leden.
Back To Top