skip to Main Content
0518 - 47 13 66 info@zonderlandbv.nl

Bij de traditionele cv-ketels (hoge temperatuurverwarming) ligt de aanvoertemperatuur van het cv-water tussen de 75 en 85 graden. Gelukkig worden ze wel steeds energiezuiniger. Maar nog zuiniger is lage temperatuurverwarming (LTV). Bij deze manier van verwarmen ligt de aanvoertemperatuur van het cv-water tussen de 35 en 55 graden. LTV is ideaal in een goed geïsoleerde woning in combinatie met vloer- of wandverwarming. Daarnaast gaat LTV ook heel goed samen lage temperatuur (LT)-radiatoren of LT-convectoren.

Fors besparen op energie

De 30 tot 40% lagere aanvoertemperatuur scheelt natuurlijk enorm in uw energieverbruik. Een besparing van 30% is absoluut geen fabeltje. Uw energienota oogt een stuk vriendelijker. Maar er is nog iets wat aantrekkelijk is aan deze milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Comfortabel

LTV voelt heerlijk comfortabel aan. Dat komt doordat de warmte heel gelijkmatig wordt afgegeven. Het ontbreken van sterke luchtstromen door opstijgende warmte zorgt ook nog eens voor minder zwevend stof. Dat is vooral fijn voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen.

Lage temperatuurverwarming: oplossingen op maat

LTV realiseert u door een speciale LTV-ketel of een warmtepomp. Ook verwarming via een zonneboiler is mogelijk. Welke oplossing voor u de ideale is hangt af van de situatie bij u thuis, uw wensen en uw budget. Vraag ons gerust om advies. Wij nemen natuurlijk daarin ook de interessante subsidiemogelijkheden mee.

Back To Top