skip to Main Content
0518 - 47 13 66 info@zonderlandbv.nl
Winnaars Lr

Klaas Jan Beimers nummer 2 in voorronde ‘De beste fitter van Nederland 2012’

Jan-Anne Perdon van Perdon Installatietechniek uit Drachten werd in Heerenveen als 5e – en laatste – voorronde winnaar op het podium geroepen. Samen met de nummer 2 – Klaas Jan Beimers van Technisch Buro Zonderland BV uit Minnertsga –  en de nummer 3 – Erik Tolsma van Mensonides Installatie BV uit Harlingen hebben zij zich als laatste rechtstreeks geplaatst voor de finale op 1 juni in De Fabrique in Utrecht.  Daar zullen ze de strijd aangaan voor de hoofdprijs van ‘De beste fitter van Nederland 2012’: een geheel verzorgd, tweedaags VIP-arrangement voor twee personen naar het EK voetbal, de wedstrijd Portugal – Nederland op zondag 17 juni in Charkov in Oekraïne.

 De vijfde voorronde van ‘De beste fitter van Nederland 2012’ vond plaats in het Thialf stadion in Heerenveen op 10 mei.

Winnaar Jan-Anne haalde al 2 keer eerder de finale, waarvan in 2010 ook als voorronde winnaar en in 2011 als 2e van de voorronde. En dat is nog niet alles, want vorige jaar werd hij in de finale 2e naast winnaar Dennis Raaijmakers. Dat hij goed is in zijn vak, daar is dus geen twijfel over. Op 1 juni zal hij er dan ook naar streven om deze keer wel bovenaan op het erepodium te komen. Ook  voor de nummer 2 – Klaas Jan Beimers – is de finale niet nieuw.  Erik Tolsma gaat als nr. 3 de finale wel voor het eerst beleven.

 Uitslag overzicht 5e voorronde

  1. Jan-Anne Perdon – Perdon Installatietechniek, Drachten
  2. Klaas Jan Beimers – Technisch Buro Zonderland BV, Minnertsga
  3. Erik Tolsma – Mensonides Installatie BV, Harlingen

Winnaars lr

De opdrachten

Dit jaar is er gekozen voor een meer spectaculaire opzet van de competitie. Zowel de deelnemers als de supporters zijn zeer te spreken over de opzet. Er zijn twee belangrijke verschillen ten opzichte van vorig jaar: een opdracht die plaatsvond op het podium, dus in de volle schijnwerpers en spectaculair voor de supporters, en de theorievragen die op het podium beantwoord moesten worden. Middels een stemkastje moet een meerkeuzequiz beantwoord worden. Er is onmiddellijk een tussen- en een eindstand te zien, wat het vooral voor de supporters erg leuk maakt.

In 3 (werk)uren moesten in totaal 7 opdrachten doorlopen worden:

  • Buigopdracht: meten en buigen van leidingwerk in vorm van een stoel
  • Renovatieopdracht: renovatie van een verwarmingsinstallatie
  • Pomp opdracht: installatie van een pomp
  • Snelheidsopdracht leidingwerk: een figuur van leidingwerk in elkaar zetten
  • Thermostaat opdracht: vervangen van een thermostaat
  • Snelheidsopdracht buissnij-test
  • Theorie quiz: meerkeuze theorietest

Juryvoorzitter Henny Hoppenbrouwers vindt de opdrachten minimaal van hetzelfde niveau als vorig jaar. “Installateurs kunnen zich hier van hun beste kant laten zien. We hebben het niet makkelijk gemaakt, maar dat hoeft ook niet, want dit is de crème de la crème van de installatiebranche.”

 

Back To Top