skip to Main Content
0518 - 47 13 66 info@zonderlandbv.nl

Gasloos wonen is een trend die de komende jaren flink door gaat zetten. De ontwikkelingen op dit gebied zijn zonder meer interessant en de alternatieven veelbelovend. De overheid stimuleert gasloze alternatieven met aantrekkelijke subsidieregelingen (tot 2021). Gasloze oplossingen voor verwarming die u bij ons vindt zijn warmtepompen, infraroodverwarming en pellet cv-ketels.

Warmtepompen

Zo werkt een waterpomp

Een warmtepomp trekt warmte uit de buitenlucht, de aarde of het grondwater; onuitputtelijke gratis energiebronnen. Aan de ene kant bespaart u daarmee veel geld. Aan de andere kant helpt u mee aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Geheel gasloos.

De warmte die de warmtepomp afgeeft benut u heel effectief als energiebron voor uw cv-installatie of sanitair. De warmtepomp bestaat uit 2 warmtewisselaars, een elektrische pomp, een leidingsysteem met een speciale vloeistof en een compressor. De compressor perst een soort gas samen waardoor de temperatuur in de compressor oploopt. De warmtewisselaars en de pomp geven de warmte af aan het verwarmingssysteem in de woning.

Welke pomp voor uw woning geschikt is, daaromtrent adviseren wij u graag. Dat is puur maatwerk. Eén ding hebben de pompen gemeen: ze werken allemaal op elektrisch. Onderstaande mogelijkheden geven u alvast een indruk.

Soorten warmtepompen

  • Lucht-lucht warmtepomp

    Een lucht-lucht warmtepomp zuigt buitenlucht aan door middel van een buitenunit, die de lucht verwarmt of koelt. Deze unit kan aan een muur, op een plat dak of op de grond worden geplaatst. De buitenunit staat in verbinding met de binnenunits, die warme of koele lucht de woning inblazen. Er zijn wand-, vloer- en plafondmodellen. Een lucht-lucht warmtepomp is een alternatief voor een woning zonder radiatoren of vloerverwarming.

  • Lucht-water warmtepomp

    Voor een woning met radiatoren en vloerverwarming komt een lucht-water warmtepomp in beeld. Deze variant haalt zijn energie uit de buitenlucht en zet dit om in warm water voor de centrale verwarming en het tapwater. De pomp werkt op lage temperaturen en kan prima worden aangesloten op vloerverwarming met radiatoren.

  • Water-water warmtepomp

    Een water-water warmtepomp haalt energie uit de bodem. De water-water warmtepomp heeft een hoog rendement, maar vereist een ingrijpende installatie. Deze methode passen we daarom voornamelijk toe bij nieuwbouw.

Gasloos verwarmingssysteem

Een warmtepomp is de ideale oplossing voor verwarming én koeling in combinatie met een Lage Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). LTV als techniek was al gebruikelijk bij vloerverwarming, maar vandaag de dag wordt LTV ook toegepast bij radiatoren. Door de veel lagere temperatuur is LTV aanmerkelijk energiezuiniger dan de traditionele centrale verwarming. De geleidelijke afgifte van warmte voelt ook nog eens heel comfortabel aan. En als de mussen dood van het dak vallen, zorgt de combinatie voor aangename verkoeling in huis. Daarnaast voorziet de warmtepomp u van warm water.

Back To Top