skip to Main Content
0518 - 47 13 66 info@zonderlandbv.nl

Investeren in energiebesparing kan het beste met spaargeld. De financiële rendementen op isoleren of op zonnepanelen zijn vele malen hoger dan bij de bank. En bovendien ervaar je meteen meer comfort en wordt je huis ook nog eens meer waard.

Je kunt ook geld lenen voor een rendabele investering in je huis. De besparing op je energierekening is vaak groter dan de aflossing, zodat je ook met de lening meteen profiteert.

Er is voor woningbezitters in Leeuwarden tussen de € 2.500,- en € 7.500,- te lenen. Je betaalt maandelijks gedurende 10 jaar lang de aflossing en de rente, die met drie procentpunt rentekorting slechts circa 2% bedraagt. Zeventig procent van de lening voor je woningverbetering moet specifiek worden besteed aan duurzaamheidsmaatregelen. Er mag boetevrij vervroegd worden afgelost en de WOZ waarde van je woning mag niet meer dan € 150.000,- bedragen. Alle voorwaarden aan de lening zijn hier na te lezen.

De procedure voor het aanvragen van de lening is als volgt: eerst doe je een aanvraag bij de gemeente Leeuwarden. Bij de aanvraag moet je een ongetekende offerte en een planning van de werkzaamheden toevoegen. Het aanvraagformulier kun je hier downloaden of aanvragen via slimwonen@leeuwarden.nl. De gemeente bepaalt vervolgens of je in aanmerking komt voor de lening en stuurt je daarover een brief. In deze zogeheten toewijzingsbrief lees je hoeveel geld je kunt lenen tegen welk rentetarief. Ook ontvang je informatie over de laatste stap: de contractvorming met de SVn-bank , die alles voor de gemeente afhandelt.

De SVn bank vraagt geen informatie over de duurzaamheidsmaatregelen, maar wil informatie over zaken als inkomen en financiële verplichtingen. Hiermee doet de bank een krediettoets en bepaalt ze of de lening verantwoord is. Is dat het geval, dan krijgt je een contract thuis gestuurd. Nadat je akkoord gaat met dit contract wordt het geld voor je apart gezet en worden jouw declaraties voor je betaald. Je krijgt het geld dus niet op je eigen rekening!

Een uitgebreide beschrijving van de procedure vind je hier.

Back To Top